sreda, 25. september 2019

10. dan Dan ortopedije.

Zjutraj je našo ekipo zbudilo jutranjo lajanje psov, a je večina z izjemo Nike in Urške spala naprej, dokler nas nista prišli iskat. Psi so namreč pobegnili iz ene izmed ograd in najmanj 20 minut smo potrebovali, da smo vse spravili nazaj. Po zajtrku smo šli v ambulanto, kjer smo se najprej lotili kužka, ki je na nas čakal od prejšnjega večera. Naredili smo rutinski pregled, mu dali pomirjevala in ga pripravili na kastracijo, potem pa še zašili rano na blazinici. Sebastjan in Nika sta uporabila svoje ortopedsko znanje in psu iz kartona naredila opornico.
Poleg kastracij in sterilizacij smo danes opravili še en zobni poseg. Psu smo odstranili 3 zobe, zaradi zlomljene korenine.
 Žan in Maja sta mačkam v hospitalu očistila kletke, jim dala hrano in vodo, ostali pa smo pomagali v operacijski sobi. Zavetišču pomagamo, ne samo v ambulanti, ampak tudi z pranjem in sušenjem umazanega perila, ter čiščenjem ograd. Po malici, katera nam je napolnila moči, smo odšli v operacijsko sobo, narediti preostanek operacij. Dobili smo tudi kriptorhida in naša  Neža je pomagala pri držanju trebušne votline.
 Danes smo končali zelo hitro, zaradi najbolše Erazmus ekipe😉. Naš večer smo končali tako kot ponavadi, pojedli smo večerjo, se družili in odšli v globok spanec.

Neža, Maruša, Nika, Žan, Sebastjan in Maja

 💖Po prijatelja v zavetišče💖

Ni komentarjev:

Objavite komentar