četrtek, 19. september 2019

4.dan Žalosten začetek dela v zavetišču


Na naš prvi delovni dan nas je že navsezgodaj zjutraj zbudilo kikirikanje petelinov. V miru smo pojedli zajtrk in popili kavo, nato pa smo se opravili v operacijsko sobo. Ob prihodu nas je tam že čakala psička in hitro smo se lotili dela. Postavili smo sum na parvo virozo in ji vstavili kanilo, s katero smo imeli kar precej težav zaradi dehidracije psice. Nato smo jo priklopili na infuzijo in ji dodali še nekaj glukoze za energijo. Na žalost pa je psička pozneje kljub našemu trudu poginila. Nato je sledilo nekaj rutinskih sterilizacij in kastracij.


Kasneje je v ambulanto prišel mešančka z nemškim ovčarjem. Imel je dve večji rani, za katere so mislili da so posledica ugriza. Dobil je pomirjevala, da smo mu lahko pobrili rano. Dobil je še antibiotik in protibolečinske tablete. Ko pa smo začeli briti rano, smo ugotovili, da ima pes rane po celem telesu in da niso posledica ugriza. Maruša, Nika in Sebastjan so psa peljali  v kopalnico in ga skopali z razkužilnim šamponom. Ko je bil pes skopan, smo rane namazali z sterilnim medom in mu na glavo dali ovratnik, da si ran nebi zlizal. Ko je bil urejen do konca, smo ga odpeljali v hospital.


Proti koncu našega delovnika, so nam še pripeljali majhnega mucka, ki je bil najden ob zavetišču na cesti. Najprej smo mu izmerili temperaturo, vendar je bil tako podhlajen da termometer ni zaznal temperature. Hitro smo ga začeli ogrevat. Med tem ko se je ogreval, smo še sami ogreli infuzijsko tekočino na sobno temperaturo. Z pomočjo metuljčka smo toplo infuzijo dali pod kožo, saj aplikacija v žilo ni bila mogoča. Nadaljevali smo z ogrevanjem in mucku še enkrat izmerili temperaturo, ki je bila tokrat 32 stopinj. Seveda smo nadaljevali z ogrevanjem, saj je normalna temperatura pri mačjem mladiču 38 stopinj. Po ponovni kontroli temperature smo izmerili 36 stopinj, vendar se je primer na žalost končal s poginom.


Po 10 urah trdega dela smo se odpravili v sobe, kjer smo se uredili in si naredili tortilje. In tako se je naš dan končal.

Maruša, Sebastjan, Žan, Neža, Nika in Maja vam želimo lepo noč.

Nagradno vprašanje: Guess who je naredil večerjo?

💖Po prijatelja v zavetišče💗

Ni komentarjev:

Objavite komentar