petek, 20. september 2019

5.dan Dan skrivalnic.

Jutro smo začeli z lovljenjem 2 psov, ki sta se odločila sama oditi na "jutranji sprehod" po zavetišču. Vzeli smo povodce in se previdno ter počasi približali psom, jim nataknili povodce okoli vratu, ter jih odpeljali v njihove ograde.


Ob prihodu v ambulanto, so nas že čakali veseli in razigrani včerajšnji pacienti. Počistili smo njihove kletke, ter jim nalili vodo. Kmalu pa smo se lotili sterilizacij in kastracij. Sam sistem nam je šel veliko hitreje, kot prejšnje dan. Opoldne smo se okrepčali z juho, nato pa odšli na popoldansko sprostitev v ograje kužkov. Iz ograj smo pobrali iztrebke in jim dolili vodo, ter se slikali in poigrali.
 V ambulanti smo nadaljevali z delom, ki nam ga je za trenutek prekinilo izginotje 2 mačk, dva naša junaka Maruša in Žan, pa sta odšla pomagati pri nalaganju živali za transport v Italijo in Slovenijo. Kmalu za tem, nam je za trenutek zastal dih, ker je pes med anestezijo dobil epileptični napad, vendar se je vse končalo dobro.

Ker imamo dober apetit, smo se ta dan odpravili še v trgovino za nabavo zalog hrane. Dan se je končal z prijetnim druženjem in obilno večerjo. No, malo za tem pa smo zaradi približujoče nevihte, naredili rahli preplah, in vsi utrujeni stekli pogledati, če je kaj narobe z našimi pacienti.


Mirno noč, vam želimo Sebastjan, Žan Maruša, Neža, Nika in Maja...💖Po prijatelja v zavetišče💗


Ni komentarjev:

Objavite komentar