ponedeljek, 23. september 2019

8. dan Mednarodno sodelovanje

Današnje jutro smo nekateri začeli s tekom, drugi pa malo bolj zaspano. Po zajtrku smo odšli oprat umazana delovna oblačila, nato pa v začeli z delom v ambulanti. En del ekipe je začel pripravljati živali na operacije, drugi so nahranili živali v hospitalu, spet tretji pa so jih peljali na sprehod. Žan nas je kmalu zapustil in šel pomagat veterinarju zavetišča. Potem smo se trije dijaki peš odpravili v trgovino, kjer smo nakupili dva vozička hrane.

 Za nazaj smo si, z manjšimi težavami, uspeli poklicati taxi. Medtem so preostali v ambulanto na pregled dobili mastifa. Pes je imel med lopaticama ogromno bulo.

 Najprej so postavili sum na abces, ko pa so začeli z operacijo, so ugotovili da sum tiči drugje. Bulo sta veterinarka Urška in španski veterinar kirurško odstranila. Vsi smo bili nad potekom operacije navdušeni. Po kratki okrepčitvi, smo nadaljevali z delom, dva pa sta začela pripravljati večerjo. V ambulanti so sterilizirali še eno psico in kastrirali psa.

 Maja in Nika sta kužku z vnetjem očesa oko očistili s fiziološko raztopino in čistilom za oko. Za večerjo smo (oziroma bomo) pojedli šmorn, na katerega smo kar dolgo čakali, potem pa odšli spat.Pred tem pa smo še zelo glasno spodbujali naše odbojkaše , ki so ZMAGALI!!!

Nika, Žan, Sebastjan, Neža, Maruša in Maja vam želimo lepo noč...

💖Po prijatelja v zavetišče💗


Ni komentarjev:

Objavite komentar