torek, 17. september 2019

2.dan – Jungla sredi Madrida in izgubljene duše v muzeju

Zjutraj smo se zbudili in polni navdušenja odšli v Starbucks na jutranjo kavo, nato pa smo se odpravili na pohod po Madridu. Prva stvar, katera nas je navdušila je bil park Plaza de Oriente, kjer smo na travi, sredi skupine golobov, opazili zelene papige.
Na Plaza Isabel II, se nam je na slikanju pridružil medvedek Pooh in obudil naše otroške spomine. Pot smo nadaljevali v iskanju pekarne na trgu Plaza de Mayora, ki spada med najbolj znane madridske trge. Naš zajtrk smo na koncu poiskali v trgovini in ga pojedli na madridskih ulicah. Na trgu San Francisco smo uživali v pogledu na mesto. Med potjo do muzeja Prado smo si privoščili sladoled, ki nam je olajšal hojo po vročih ulicah.
9
V muzeju Prado smo najprej (kot pravi veterinarski tehniki) opazili sliko The Animals entering Noah's Ark, na kateri je avtor Jacopo Bassano upodobil Noetovo barko. Po dolgem ogledovanju slik, smo začeli iskati izgubljene člane naše ekipe. Po uspešni iskalni akciji, smo se lačni odpravili do restavracije Cafe Y Te, kjer smo se najedli. Na glavni ulici Madrida smo si ogledali trgovine s spominki in odšli v trgovino po hrano za večerjo.
 


Nočko vam želimo, Nika, Sebastjan, Neža, Žan, Maruša in Maja😴


Funny fact: Maja,Sebastjan in Maruša so v trgovini zamešali sodo bikarbono z soljo, tako da smo nato jedli špagete z sodo, namesto soljo in za konec večerje imeli še manjše predavanje o kemiji, katerega je vodila Neža.😂😂😂


💖Po prijatelja v zavetišče💗
Ni komentarjev:

Objavite komentar